Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 45dk Pişirme 40dk Hamsili Pilav Tarifi İçin Malzemeler 1/2 kg hamsi 1 su bardağı pirinç 1 adet soğan 1 yemek ka...
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 45dk
- Pişirme 40dk
Hamsili Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 kg hamsi
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı badem
- Karabiber, tuz, tarcin, kimyon (damak tadıniza göre)
- Sıvı yağ
- Tereyağı
Hamsili Pilav Tarifi Yapılışı
Hamsilerin kılçıklarını ayırın ve yıkayıp süzün.Soğanı yemeklik doğrayın ve sıvı yağda soteleyin. Dolmalık fıstıkları ve bademi ekleyip kavurun. Pirinci de ekleyip biraz daha kavurun. Tuz, karabiber, tarçın, kimyon ekleyerek su ilave edin ve pişmeye bırakın.Normalde pişirdiğiniz pirinçten biraz daha diri kalmalı.Balıkların parlak yüzlerini mısır ununa bulayarak yağlanmış güveçlere dizin. (ben aceleden mısır ununa bulamayı unuttum)Önce kenarları dizin. Dizdiğiniz balıkların yarısını dışarı sarkıtın. Mümkün olduğunca sıkı dizmeye özen gösterin. Piştikçe hamsiler küçülecek ve araları açılacaktır. Kenarları dizdikten sonra tabanını da boş kalmayacak şekilde balık dizin. Pişen pilavın ilk sıcaklığı geçtikten sonra dizdiğiniz balıkların üzerine serin. Kenarlara taşırdığınız balıkları üzerine doğru kapatın. Kalan balıkları da pilavın üzerine dizin. Yine mümkün olduğunca sıkı dizin.En üste bir kaç parça tereyağı koyun ve 200 derecede kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
COMMENTS