Kaç Kişilik 12-14 Hazırlama 10dk Pişirme 25dk Hindistan Cevizli Revani Tarifi İçin Malzemeler 4 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı u...
$show=label
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 25dk
Hindistan Cevizli Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı irmik
- 1/2 portakal suyu
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı çekilmiş fındık veya ceviz
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti :
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1/2 portakal suyu
Hindistan Cevizli Revani Tarifi Yapılışı
Bu tarifi bir gün bir arkadaşımda yedim ve favori tatlım oldu. Sizinle paylaşmak istedim.
Öncelikle bir portakalı ikiye bölüyoruz. Suyunu sıkıyoruz. Yarısını tatlının hamurunda diğer yarısını şerbetinde kullanacağız.
Yumurtaları kırıyoruz şeker ile birlikte çırpıyoruz. Sonra yağ, portakal suyu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. İrmik, un ve kabartma tozunu da ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Hindistan cevizi ve çekilmiş fındık veya cevizi ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz. Dikdörtgen bir borcama döküyoruz. Biraz koyu bir hamur oluyor. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30 dakika üstü ve altı kızarana kadar pişiriyoruz. O pişerken şerbeti için şeker ve suyu ocakta kaynatıyoruz. Kaynayınca portakal suyunu ekliyoruz bir kaç dakika daha kaynatıyoruz. Pişen revani ilk sıcağı geçince sebebi azar azar kepçe ile döküyor uz. Ben üzerini bir tepsi ile kapatıp bekliyorum şerbeti çekmesini. İki üç saat dinlendiriyoruz. Servis ederken kestiğinizde üzerine çekilmiş fındık ve Hindistan cevizi bırakabilirsiniz. Ben ayrıca bunu biraz geniş fırın tesisinde pişirip şu bardağı ile kalıp gibi çıkarıyorum. Kalan revani ye kakao bırakıp karıştırıyorum. Bardakları çıkarttığım tatlının üzerine kakaolu karışımı koyuyorum. En üste de ( kaymaklı tercihen) kremşanti çırpıp bırakıyorum. Mevsim neyse ki ile süsleyebilirsiniz. Çilek çok yakışıyor. Afiyet olsun.
COMMENTS