Kaç Kişilik 12-14 Hazırlama 1 saat 30dk Pişirme 45dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 1 saat 30dk
- Pişirme 45dk
Ispanaklı Açma Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tane yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 dolu yemek kaşığı yumuşamış tereyağ ve un
İç malzemesi:
- 5 adet soğan ve iki bağ kadar ıspanak
Ispanaklı Açma Börek Tarifi Yapılışı
Öncelikle hamuru hazırlayalım. Un haricindeki malzemeyi karıştıralım, unumuzu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamurun üstünü örtüp kenara alalım. İç malzeme için suya koyduğumuz ıspanakları tek tek yıkayıp doğrayalım. Soğanları küp küp doğrayıp büyük bir tencerede bolca sıvı yağla kavuralım ve ıspanakları da ekleyip karıştıralım. Tuzda ilave edip yan tarafa alalım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp nişastayla açabildiğimiz kadar açıyoruz. Yaprağımızın tamamına ıspanaklı içten serpip rulo şeklinde saralım. Ve tepsiye dizelim. Bütün hamuru bu şekilde açıp üzerlerine sıvı yağ dökelim ve 170º de 45 dk pişirelim. İnanılmaz bir lezzet. Afiyet olsun.
COMMENTS