Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 3 saat Pişirme 35dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 3 saat
- Pişirme 35dk
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg balkabağı
- 2, 5 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine göre değişir, tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir)
- 1 su bardağı öğütülmüş ceviz
Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı
Kabağı parçalara ayıralım.Parçalara ayırdığımız kabakların kabuklarını soyalım.Sonra orta kalınlıkta dilimleyelim.Dilimlediğimiz kabakları yapıştırmayan teflon bir tencereye yada tavaya alalım.Üzerine gezdirerek şekeri dökelim.2. 5-3 saat kadar sulanması için bekletelim.(Eğer acelesi varsa beklentmeden 1 çay bardağı su ilave edip bekletmeyin)Sonrasında ocağı kısık ateşe alalım.Kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte üzeri kapalı olarak pişirelim.Pişme işlemi bittikten sonra soğuk bir şekilde enfes tatlımızı ceviziyle süsleyerek ikram edebilirsiniz. Afiyetler olsun şimdiden.
COMMENTS