Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 20dk Pişirme 15dk Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler 400 gram kıyma 2 tane orta boy soğan 4-5 diş sarımsak ...
$show=label
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 15dk
Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kıyma
- 2 tane orta boy soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı( kıymayı kavurmak için)
- Maydanoz
- 2 yemek kaşığı pirinç
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon( isteğe göre)
- 2 yumurta (Çırpılacak)
- Galeta unu
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Kadınbudu Köfte Tarifi Yapılışı
Öncelikle kıymanın yarısı(200 gram) 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğumuz tavaya alınıp kavrulur. Kavrulduktan sonra üzerine ince ince doğranan soğan ve sarımsak eklenir, bunlar da kavrulduktan sonra bu karışım soğumaya bırakılır.Bir cezveye pirinç ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su konulur, yumuşayıncaya kadar kaynatılır.En son olarak ise ayırdığımız çiğ kıyma, kavurduğumuz kıymalı harç, pirinç, tuz ve baharatlar karıştırılır, harç dinlenmeye bırakılır.Hazırladığımız yassı köfteler önce galeta ununa, sonra yumurtaya bulanarak kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsun ☺
COMMENTS