Mahlepli (Kandil) Simit (Püf Noktalarıyla)
AnaSayfaTariflerKurabiye Tarifleri

Mahlepli (Kandil) Simit (Püf Noktalarıyla)

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 35dk Pişirme 20dk Mahlepli (Kandil) Simit (Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı + 1 yemek kaş...

Susamlı Tuzlu Kurabiye (Simit Tadında)
Tuzlu Topaçlar
Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye
  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 35dk
  • Pişirme 20dk

Mahlepli (Kandil) Simit (Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • 150 gr tereyağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 silme çay kaşığı şeker
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • Susam

Mahlepli (Kandil) Simit (Püf Noktalarıyla) Tarifi Yapılışı

Unu karıştırma kabına alıyoruz, şeker ,tuz ,kabartma tozu ve mahlepi ekleyip ortasını açıyoruz yoğurt sirke ,1 yumurtayı diğerinin akını ve(yarısı erimiş yarısı yumuşak) tereyağını ekliyoruz, önce ortadakileri karıştırıyoruz sonra kenardan un alarak yavaş yavaş yoğuruyoruz ,ben +1 kaşık un ekledim(undan una değişir 3 bardak yeterli gelirse eklemenize gerek yok) ele yapışmayan yumuşacık bir hamur olacak ,daha sonra üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz ,dinlenmiş hamura şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz, ayırdığımız yumurta sarısını sürüp susamlıyoruz, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz ilk sıcaklığı çıkınca tabağa alıyoruz afiyet olsun ☺Bu tarifte dilerseniz 125 gr tereyağ + yarım çay bardağı sıvı yağ olarak yapabilirsiniz ben hamur işlerinde sıvı yağ kullanmadığım için bu tarifte 150 gr tereyağ kullanıyorum.Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatacak kadar vaktiniz yoksa benim gibi bi kap içinde çaydanlığın üzerine koyup yarısı eriyecek şekilde yumuşatabilirsiniz, kalan yarısı yoğurma sırasında el ısınızla eriyecektir burası önemli tamamen eritmeyin kıvam ayarında sıkıntı yaşayabilirsiniz. Benim gibi margarini eve sokmuyorsanız ve sıvı yağ kullanmıyorsanız amma velakin tuzlu kurabiyelerinizin kıyır kıyır olmasını istiyorsanız 1-2 yemek kaşığı sirke işinizi görecektir. Yağlı hamur özellikle tatlı tuzlu kurabiye hamurları çok fazla yoğrulmaz piştiğinde sertleşir bütün malzemeler birbirine karıştıktan sonra gerekirse un ekleyip ele yapışmadığından emin olduğunuz an yoğurmayı bırakın. Yağlı hamur dinlendirildiğinde daha iyi özleşir daha rahat şekil verilir daha lezzetli olur. İçinde kabartıcı olan hamur işlerinde özellikle keklerde fırın fanlı çalıştırılmaz fansız alt üst pişirme ayarında çalıştırılmalı.

✔bu tarz kurabiyelere kabartma tozu çok koyulmaz yani bir paketin tamamını koymuyoruz ölçüde ne kadar yazıyorsa o kadar koyuyoruz fazla koyarsanız ne mi olur ? kurabiyeniz yumuşak olur yani gevrekliği az olur ✔ne çok yumuşak ne çok gevrek tam ortasını istiyorum diyorsanız bu tarif tam sizlik ama yok ben gevrek seviyorum diyorsanız mahlep koymayın fırında azıcık fazla tutun.

Ad

Aperatifler,258,Baharat Yapımı,4,Bakliyat Yemekleri,91,Balık ve Deniz Ürünleri,85,Bebekler İçin,225,Börek Tarifleri,661,Çikolatalı Tarifler,270,Çocuklar İçin,49,Çorba Tarifleri,447,Çörek Tarifleri,126,Derin Dondurucuda Saklananlar,20,Diğer Tarifler,254,Diyabetik Tarifler,15,Diyet Salata Tarifleri,49,Diyet Tatlı Tarifleri,109,Diyet Yemek Tarifleri,74,Diyet Yemekleri,300,Dolma-Sarma Tarifleri,165,Dondurma Tarifleri,12,Dondurmalı Tarifler,7,Dondurulmuş Yemekler,2,Donut Tarifleri,5,Ekmek Tarifleri,158,Et Yemekleri,1178,Ev Yemekleri,323,Geleneksel Tatlılar,72,Gluten Diyeti Tarifleri,17,Hamur İşi Tarifleri,1,Hamurişi Tarifleri,2010,Helva Tarifleri,132,İçecek Tarifleri,220,Kahvaltılık Tarifler,407,Kanepe Tarifleri,1,Kebap Tarifleri,128,Kek Tarifleri,1006,Kırmızı Et Yemekleri,142,Kış Hazırlıkları,8,Kızartma Tarifleri,126,Kiş Tarifleri,15,Komposto Tarifleri,7,Köfte Tarifleri,303,Krep Tarifleri,66,Kurabiye Tarifleri,1072,Lokum Tarifleri,41,Makarna Tarifleri,177,Mantı Tarifleri,67,Meyveli Tatlılar,96,Meze Tarifleri,115,Pasta Tarifleri,863,Pide Tarifleri,64,Pilav Tarifleri,163,Pizza Tarifleri,155,Poğaça Tarifleri,591,Reçel Tarifleri,33,Sakatat Yemekleri,39,Salamura Tarifleri,2,Salata & Meze & Kanepe,676,Salata Tarifleri,499,Sandviç Tarifleri,18,Sebze Yemekleri,703,Sıcak Dolma-Sarma Tarifleri,65,Sıcak İçecekler,116,Soğuk İçecekler,97,Sos Tarifleri,47,Sulu Yemek Tarifleri,41,Süt Ürünleri,56,Sütlü Tatlılar,618,Şerbetli Tatlılar,377,Tarifler,12133,Tart Tarifleri,83,Tatlı Kurabiyeler,815,Tatlı Tarifleri,3701,Tavuk Yemekleri,423,Turşu Tarifleri,23,Tuzlu Kurabiyeler,184,Yumurta Yemekleri,20,Zeytinyağlı Dolma-Sarma Tarifleri,66,Zeytinyağlı Tarifler,105,
ltr
item
Mükemmel Yemek Tarifleri: Mahlepli (Kandil) Simit (Püf Noktalarıyla)
Mahlepli (Kandil) Simit (Püf Noktalarıyla)
https://drive.google.com/uc?export=view&id=0B1NgWo4a369NYmRkUExNam8teGs
Mükemmel Yemek Tarifleri
https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/2017/02/mahlepli-kandil-simit-puf-noktalaryla.html
https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/
https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/
https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/2017/02/mahlepli-kandil-simit-puf-noktalaryla.html
true
6018765010358273471
UTF-8
Tüm Tarifleri Yükle Başka Tarif Bulunamadı Tümü Devamı Cevapla Cevap İptal Sil By AnaSayfa Sayfalae Tarifler Tümü İlginizi Çekebili Tag Arşiv Ara Tüm Tarifler İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfa Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzrt Sal Çar Per Cum Cmrt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şub Mar Nis May Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Şu Anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftada önce Takipçiler Takip et Bu İçerik Özeldir Kilidini açmak için lütfen paylaşın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız