Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 1 saat 30dk Pişirme 35dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 1 saat 30dk
- Pişirme 35dk
Patatesli Çıtır Pörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı maden suyu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- 2 kaşık sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un
Hamura sürmek için;
- 200 gr kadar tereyağ ( oda sıcaklığında)
İç harcı için;
- 6-7 tane haşlanmış patates
- 300 gr kadar kıyma
- 2 soğan
- Tuz ,karabiber
- Yarım kaşık salça
Patatesli Çıtır Pörek Tarifi Yapılışı
Öncelikle kıymamızı kavuruyoruz. Küçük doğranmış soğanlarımızı ekleyip yumuşayana kadar bekliyoruz. Haşlanmış patateslerimizide ezip içine katıyoruz. Tuz, karabiber ve salçasını da katıyoruz. İstediğimiz kıvama gelince kenara alıp soğutuyoruz.
Gelelim hamurumuza. Bu bir milföy hamuru aslında. İstediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Ben ölçüyü ikiye çıkarıp farklı iç malzemeyle değişik şekilde katlayıp farklı modelde poğaçalar yapıyorumUn hariç bütün malzemelerimizi karıştırıp unumuzu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamurumuzu 15 dk dinlendiriyoruz. üzerini örtelim ki kurumasın.
Hamurumuzu tezgahın üzerine alıyoruz. Bir merdane yardımıyla kare şeklinde açıyoruz. Üzerine yumuşak tereyağınızdan sürüyoruz. Bir kenarından ortaya gelecek şekilde katlıyoruz, üzerini yağlıyoruz. Sonra diğer kenarı katladığımız yerin üzerine katlayıp yağlıyoruz. Diğer iki kenarıda aynı şekilde yapıyoruz. Hamuru poşetleyip buzlukta 20 dk bekletiyoruz. Sonra 2 kez daha ayni işlemi yapıyoruz.
Gelelim hamurumuzu iç malzeme ile buluşturmaya. Hamurumuzu yine aynı şekilde açıyoruz ve dikdörtgen parçacıklara bölüyoruz. Uzun kenarlarına hazırladığımız harçdan koyup yuvarlıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede pişiriyoruz.
COMMENTS