Kaç Kişilik 12-14 Hazırlama 15dk Pişirme 40dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 40dk
Triliçe Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram un
- 200 gram şeker
- 10 yumurta(sarısı ve akı ayrı olacak)
Sos için;
- 1 litre süt
- 1 litre krema
- Frambuaz sos(yada dilediğiniz farklı bir sos olabilir)
- 1 borcam
- Borcama yeticek kadar yağlı kağıt
Triliçe Yapımı Tarifi Yapılışı
10 yumurtanın beyazını bir kaba alıp traş köpüğü kıvamına gelecek kadar çırpıyoruz ,dikkat edin sadece çırpma teliyle ve hızlı çırpılması gerekiyor. Tras köpüğü kıvamına geldikten sonra 200 gram şekeri ilave edin ve çırpın karışım şekerden dolayı parlak bi renk alacak. Parlak bir renk aldıktan sonra yumurta sarısını ilave edip karıştırıyoruz ,karışım açık kahverengi bir kıvam olacak, son olarak 200 gram unu ilave edip yavaşça kıvama yedirin. Borcamın dibini biraz yağlayıp yağılı kağıdı koyun ve karışımı borcama boşaltın. Her fırında pişme suresi değişiyor ,benim evdeki fırın 180 derecede 20-25 dakikada pişiyor ,sık sık bakmanızı tavsiye ederim ve fırın hem alttan hem üstten pişirmesi gerekiyor, altı pişmemiş olabilir. Ürün piştikten sonra farklı bir kapta 1 litre süt ve 1 litre kremayı karıştırıp fırından çıkan tatlıya dökün,(1 litre süt ve 1 litre krema soğuk olacak kaynatılmayacak) ve soğumaya bırakın, soğuduktan sonra tatlı şerbetini çekecektir, sonra 15 dilim veya 20 dilime bölüp üstüne dilediğiniz sosu sıkıp afiyetle yiyebilirsiniz.
COMMENTS