Kaç Kişilik 12-14 Hazırlama 1 saat Pişirme 10dk Adet Pasta Tarifi İçin Malzemeler 6 Yumurta 170 şeker 100 gram un 40 gram mısır nişastası...
$show=label
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 1 saat
- Pişirme 10dk
Adet Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 6 Yumurta
- 170 şeker
- 100 gram un
- 40 gram mısır nişastası
- 40 gram kakao
- 15 gram kabartma tozu
- 5 gram vanilya
KREMA İÇİN;
- 500 gram süt
- 500 gram toz kremşanti
- 175 gram sütlü çikolata
- 175 gram bitter çikolata
DIŞ KAPLAMA İÇİN;
- 200 gram toz kremşanti
- 180 gram süt
Adet Pasta Tarifi Yapılışı
Öncelikle yumurta sarısı ve akları ayrılır. Yumurta sarısı ile şeker çırpılır(şeker eriyinceye kadar). Sonra kuru malzemeler ( un, kakao, mısır nişastası, kabartma tozu, vanilya) elenerek yumurta sarısı karışımına ilave edilir ve çok fazla çırpılmaz. Yumurta akları ayrı bir kapta bir fiske tuz ile kar haline gelene kadar çırpılır. Spatula ile yumurta akı 4 seferde yumurta sarısı karışıma alttan üste katlayarak aklar söndürülmeden karıştırılır. Büyük fırın tepsisine ya da küçük iki tane fırın tepsisine pişirme kağıdı koyulup hamur dökülerek eşit şekilde yayılır. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 10 dakika pişirilir. Diğer taraftan süt ile toz kremşanti iyice çırpılır. Çikolatalar benmari usülü eritilir ılıyınca çırpılmış şantiye ilave edilerek karıştırılır dolaba dinlenmeye bırakılır. Kek fırından çıkarıldıktan sonra soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra su bardağı ile daireler çıkartılır. Bir tane kekin üzerine hazırlanan kremadan krema sıkma torbası ile sıkılır ister meyve ister çikolatalı fıstık draje koyulur üzerine tekrar biraz daha krema sıkılır bir tane daha pasta üzerine yerleştirilir, dolaba koyulur ,biraz soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra çırpılmış sade krem şanti ile ince tabaka halinde sıvanır. Dolaba kaldırılır. Son olarak LANCOP SOS için, 570 gram sütlü çikolata 200 sıvı yağ 200 gram kahvaltılık sürme çikolata ve 75 gram pirinç fındık. Sütlü çikolata ve sürme çikolata benmari usulü eritilir. Eridikten sonra sıvı yağ ve pirinç fındık ilave edilir. Bir tepsi streç filmle kaplanır her tarafı üzerine fırın teli koyulur ve pastalar yerleştirilir ,kepçe yardımı ile LANCOP SOS ile tamamen kaplanır. İstenilen şekilde süslenip dolaba kaldırılır.
COMMENTS