Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 20dk Pişirme 1 saat ...
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 1 saat
Ballı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı iri tuz
- 1 yemek kaşığı bal
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 2 su bardağı beyaz un
- Yaş maya
- Susam
- Çörek otu
Ballı Ekmek Tarifi Yapılışı
İri tuzu iki yemek kaşığı su ile bir bardakta eritin. Unları, balı, mayayı bir kapta karıştırın. Bir su bardağı su ile yavaş yavaş yoğurun. Su az gelecek, kontrollü olarak ekleyin,yumuşak huylu bir hamur olmalı. Yoğurma işlemi bitince 10 dakika bekleyin ve tuzlu suyu ekleyin. Sonradan ekliyoruz çünkü mayayı kesebilir, pofuduk bir ekmek olmasını istiyoruz. Yoğurma bitikten sonra oda sıcaklığında bir saat ya da 50 derece ısınmış fırında 30 dakika mayalayın. Sonra katlama şekilde tekrar yoğurun ve buz dolabında 24 saate yakın soğuk mayalama yapın. Ben pişirmeden 2 veya 3 saat önce oda sıcaklığına çıkardım. Kayınvalidemin eski tenceresi bendeydi,onun bütün plastik parçalarını söktüm, içine yağlı kağıt koydum. Hamuru ellemeden ters çevirdim, bunda beklettim o 2 -3 saatte. Üzerine bir yemek kaşığı un, su karışımını sürüp susam ve çörek otu serpttim. 250 derecede 20 dakika ısınmış fırına ağzı kapaklı olarak koydum. Ayrıca ısıya dayanaklı bir kaba su ekleyip, onu da fırında koydum ki ekmeğim nem alsın, kuru olmasın. 40 dakika bu sıcaklıkta pişirdim, sonra kapağını açıp, tekrar kızarması için fırına koydum,20 dakika da kızardı. Altı hava alacak şekilde bir tel üzerine çıkardım, soğumasını bekledim. Afiyet olsun.
COMMENTS