Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 10dk Pişirme 30dk Beyin Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler 1 adet dana beyin 1. 5 adet limon (yarım...
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 30dk
Beyin Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet dana beyin
- 1. 5 adet limon (yarım olanı temizlerken kullanılacak)
- 2 kaşık un
- 1 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 bulyon
- Tuz
Üzeri için;
- 1 çay kaşığı pul veya toz kırmızı biber
- 1 dilim tereyağı
Beyin Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi Yapılışı
Öncelikle beyinin zarını temizlemek üzere bir kaba su doldurup içine limon sıkıyoruz ,ardından yavaş narin bir şekilde beyindeki kırmızı kılcal damarları alıyoruz ,zaten zar ile birlikte kolayca soyuluyor. Sonra minik parçalar halinde doğruyoruz üzerine yaklaşık 6 su bardağı kadar (göz kararı beyinin boyuna göre) su koyuyoruz. Ocakta kaynamaya bırakıp bu arada terbiyesini hazırlıyoruz ,1 su bardağı yoğurt ,2 kaşık un ,1 limon suyu, 1 yumurtayı ,iyice çırpıp, en son içine bulyonu rendeliyoruz. Kaynayan beyinin suyundan alıp yavaş yavaş terbiyenin içine ilave ediyoruz ki yumurta içinde pişmesin yavaştan kaynayan beyinin içine döküyoruz, en son tuzu ilave ediyoruz, (tuza dikkat bulyonda da tuz var) 15- 20 dk kısık ateşte kaynatıyoruz,servis yapacağımız zaman 1 dilim tereyağı iyice kızdırıp içine pul veya toz kırmızı biber atıyoruz ,üzerine dökerek servis yapıyoruz.Afiyet Olsun :)
COMMENTS