Kaç Kişilik 10-12 Hazırlama 20dk Pişirme 25dk Büryan Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo pirinç 2 paket tavuk kanat baget 1 kuru soğan T...
$show=label
- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 25dk
Büryan Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo pirinç
- 2 paket tavuk kanat baget
- 1 kuru soğan
- Tereyağı
- Sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
(Bu malzemeler büyük fırın tepsisi içindir, isteğinize göre azaltıp, ya da çoğaltabilirsiniz.)
Büryan Pilavı Tarifi Yapılışı
Önce tavuklarımızı tencerede üzerini kaplayacak kadar suyla ocağa koyuyoruzPilav tavamıza biraz sıvı yağla kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Yıkayıp, süzdüğünüz pirinçleri ilave edip, 2-3 yemek kaşığı kadar tereyağıyla güzelce kavuruyoruz.Tuzunu ve karabiberini atıp, karıştırıp, altını kapatıyoruz. Fırın tepsimize kavurduğumuz pirinci yayıyoruz ve pişen tavuklarımızı üzerine döşeyip, suyunu üzerini bürüyecek şekilde tepsiye döküyoruz ve fırına verip, suyunu çekip, tavuklarının üzeri hafif kızarınca alıyoruz. Servise hazırdır, afiyet olsun.
COMMENTS