Kaç Kişilik 12-14 Hazırlama 30dk Pişirme 1 saat Elazığ Usulü Odun Ateşinde Güveç Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo patlıcan 4 tane orta boy p...
$show=label
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 30dk
- Pişirme 1 saat
Elazığ Usulü Odun Ateşinde Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo patlıcan
- 4 tane orta boy patates
- 2 tane kırmızı tatlı biber
- 3 tane kırmızı acı biber
- 5 tane köy biberi
- 4 tane tatlı sivri biber
- Yarım kiloya yakın çeri domates
- Yarım kilo kemikli et
- 1 kilo yağlı kuş başı et
- 4 yemek kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2.5 baş sarımsak
- 3 yemek kaşığı domates salçası
Elazığ Usulü Odun Ateşinde Güveç Tarifi Yapılışı
Önce yağımızı güvecimizin altına dökelim. Güveç büyük boy, malzemeler ona göre bilginiz olsun. Sonra en dibe kemikli et, üstüne kuş başılarımızı koyalım. Üstüne patates ve patlıcanları çok küçültmeden doğrayıp, dizelim. Sonra biberleri sırayla doğrayıp,dizelim. En üst kata domates ve sarımsakları serelim. Üstüne tuz ve domates salçalarını sulandırarak hafif dökelim ve çevrenizde bu tarz yemekler pişiren bi fırına gönderelim:) Afiyet olsun.
COMMENTS