Kaç Kişilik 1-2 Hazırlama 10dk Pişirme 25dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 1-2
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 25dk
Evde Adana Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- 5 diş sarımsak
- Baharatlar
- 500 gram az yağlı kıyma
- Çöp şişler
Sosu için;
- Yarım çay bardağı erimiş tereyağı
- 1 kaşık salça
- 1 su bardağı et suyu
Evde Adana Kebap Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar sizde evde Adana yapabilirsiniz. Gayet güzel oluyor. 500 gram kıymanın içine rende sarımsak, pul biber ,biraz kekik, karabiber, tuz koyup iyice yoğurun. Daha sonra küçük tavaya tereyağ ile salçayı kavurun ,üzerine et suyunu koyup hafif kaynatın. çöp şişlerin kıyma için olanında alın. Ben de o olmadığı için her bir şiş için 3 şiş kullandım. Öyle de yapabilirsiniz. . Elinize su batırarak şişe etleri yapıştırın. Yuvarlak veya oval borcamın etrafına şişleri koyun etler borcamın içine ama havada olacak şekilde yerleştirin. Sonra üzerine sosu döküp pişirin. İlk 5 dk 220 derecede kabuk olması için pişirin. Sonra 200 dereceye düşürüp pişirin.
COMMENTS