Kaç Kişilik 1-2 Hazırlama 35dk Pişirme 1 saat Fırında Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler 300gr. Kuşbaşı dana eti 1 domates 1 büyük patates...
- Kaç Kişilik 1-2
- Hazırlama 35dk
- Pişirme 1 saat
Fırında Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 300gr. Kuşbaşı dana eti
- 1 domates
- 1 büyük patates
- 3 kaşık tereyağı
- Tuz
- Kekik
- Karabiber
- 1 su bardağı pirinç
Fırında Etli Pilav Tarifi Yapılışı
Kuşbaşı doğranmış etler biraz sıvı yağla birlikte, düdüklü tencereye atılır. Suyunu çekene kadar kavrulur. Daha sonra üzerini tamamen kaplayacak şekilde sıcak su eklenir. Ağzı kapatılıp kaynama sesi duyuluncaya kadar yüksek ateşte, daha sonra ise kısık ateşte 40_45 dk pişirilir. Bu arada patates küp küp doğranıp bir tencerede bol yağda kızartılır. Etler pişince bir tavada küp küp doğranmış domates bir kaşık tereyağıyla birlikte kavrulur etler eklenip karıştırılır. Baharatlar ve tuz da eklenip altı kapatılır. Derin yuvarlak bir kaba önce et daha sonra patatesler koyulup, yuvarlak bir borcamın ortasına ters çevrilir. Çevrilince etler üstte kalacak. Daha sonra 1 su bardağı pirinç yıkanıp etli karışımın çevresine dökülür. 3 su bardağı su, tuz ,2 kaşık eritilmiş tereyağı eklenerek pirinçin üstüne dökülür, alüminyum folyoyla üzeri sarılıp fırına verilir. Pilav suyunu iyice çekene kadar pişirilir
. Afiyet olsun.
COMMENTS