Kaç Kişilik 12-14 Hazırlama 20dk Pişirme 40dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 40dk
İçli Ekmek (Gözleme) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 9-10 bardak un(herkes kendi ununa göre ayarlasın)
İç malzemesi;
- Haşlanmış ezilmiş patates(kırmızı toz biber, pul biber ve tuz ile karışmış)
- 5 adet kabuğu soyulup jülyen doğranmış domates
- 1 kalıp beyaz peynir
- 700 gram ıspanak
- 5 adet kuru soğan
- Pulbiber
- Acı toz biber
- Tuz
İçli Ekmek (Gözleme) Tarifi Yapılışı
Eşimin en sevdiği hamur işlerinden biri tabii bizde ailecek severek yiyoruz.Çok lezzetli denemeyen varsa mutlaka tarifime davet ediyorum pişman olmayacaksınız, emeğinize değecek.
Ilımış süt ile mayayı ve şekeri hamur kabında eritiyoruz.Üzerine ılık su ve diğer malzemeyi katıp yumuşacık hafif ele yapışan bir hamur yoğurup bir saat dinlendiriyoruz.
Bu arada ıspanağı bolca yıkayıp doğruyoruz( Ben buzluğuma önceden hazırladığım ıspanağımın buzunu çözdürüp kullandım).Soğanı doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.Üzerine ıspanağı koyup biraz beraber kavuruyoruz. Ve süzgeçte fazla suyunu alıp tabağa alıp baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.Üzerine ufalanmış peynir ve domatesi katıp harmanlıyoruz.Harcımız hazır.Dileyen ıspanağı çiğden kullansın sadece soğanı kavursun.Bu arada hamur mayalanmış olacak ve unlanmış tezgahta açıp bir kenarına harçtan koyup diğer yarısını ay gibi kapatıyoruz ve tavada yağsız orta ateşte pişiriyoruz.Piştikten sonra üzerlerine tereyağ sürelebilir.Afiyet olsun.Not; Bu ölçülerden 15 adet büyük gözleme çıkıyor.
Ispanaklı harçla patatesli harçtan karışık koyuncada çok lezzetli oluyor acı çok yakışıyor. Mutlaka deneyin bu tarifimi kaçırmayın.
COMMENTS