Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 40dk Pişirme 10dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 40dk
- Pişirme 10dk
İçli Köftem Tarifi İçin Malzemeler
Dış hamuru için;
- 2 su bardağı köftelik simit
- 1 su bardağı irmik
- 1 yumurta
- 1 soğan
- 2 tatlı kaşığı Salça
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 tane orta boy patates
İç malzemesi;
- Kıyma
- 1 tane soğan
- Tuz ,karabiber
İçli Köftem Tarifi Yapılışı
Soğanlar ince ince doğranır. Tavaya sıvı yağ alınıp soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanlara Kıyma eklenir suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavrulur. Sonra salça ve baharatlar eklenir. Hazır olan kıymamızı soğuması için kenara alıyoruz.Dış hamuru için simit ve irmik geniş bir kaba koyulur. Soğanı da rendeden geçirip ekliyoruz. Simit irmik ve soğan in üzerine kaynamış su döküyoruz dinlenmeye bırakıyoruz. Bu sırada bir Kazana pirinç bir kazana patates koyup ikisi de yumuşayana haşlıyoruz. Patates ve pirinç hazır olunca simit in içine tüm malzemeleri koyup iyice yoğuruyoruz. Hamurumuz hazır olunca cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp işaret parmağıyla ince bir şekilde açılır. Hazırlanan köfteler bol yağ içinde kızartılır.
Bu ölçüden ortalama 21 adet içli köfte 15 yapma çıkıyor. Yenilecek olan kızartılabilir, kalanı saklama kabı içerisinde derin dondurucuda saklanabilir.Afiyet olsun.
COMMENTS