Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 5dk Pişirme 40dk Islak Kek (Sosu Pişen) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru; 4 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağ...
$show=label
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 40dk
Islak Kek (Sosu Pişen) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sosu;
- 1/2 su bardağı yağ
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 parça çikolata (isteğe bağlı)
Üzerine;
- Hindistan cevizi veya istediğiniz herhangi bir kuru yemişi robotta çekip, serpebilirsiniz.
Islak Kek (Sosu Pişen) Tarifi Yapılışı
Yumurta ve şekeri köpük gibi olana dek çırpın. Yağ, süt, un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip, çırpmaya devam edin. (Ben un kabartma tozu vanilya ve kakaoyu eliyorum. ) Homojen bir hamur elde edeceksiniz. Kek kalıbınızı yağlayıp, hamuru içine dökün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Kek pişmek üzereyken sosu hazırlayın. Sosun bütün malzemelerini karıştırıp, pişirin. Birkaç dakika kaynadıktan sonra sosumuz hazır. En son ocaktan alınca çikolatayı ekleyin. İlk sıcaklığı çıkması için 5 dakika bekledikten sonra keki dilimleyin. Sıcak sosu kekin üstüne dökün.
COMMENTS