Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 10dk Pişirme 35dk ...
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 35dk
Jülyen Et Sote (Lokum Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gr dana bonfile
- 1 bardak süt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 defne yaprağı
- 2 diş sarımsak
- 1 bardak kaynamış su (et pişmesi esnasında konulabilir )
Soteleme için;
- 3 kapya kırmızı biber
- 2 tatlı çarliston biber
- 3, 4 tane sivri biber
- 1 kuru soğan ( isteğe bağlı )
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
Jülyen Et Sote (Lokum Kıvamında) Tarifi Yapılışı
Merhabalar.Çokk lezzetli, çok pratik lokum gibi yumuşacık parmaklarinizi yedirtecek bir tarifim var. Buyrun tarifimizin yapilişina Etler jülyen kesilir, yıkanır iyice süzdürülür. Bir kap içerisine alınır. Bir kâse içerisinde süt, sıvı yağ, 2 diş sarımsak çırpılır. Etlerle harmanlanır üzerine streç geçirilir. Mümkünse bir gece ama zaman kısıtlı ise 2, 3 saat bekletilir. Marinesinden süzdürülür. 2 yemek kaşığı sıvı yağla beraber tavaya alınır. Defne yaprağıyla önce 5 dakika harlı sonrada kısık ateşte kendi suyunu salıncaya kadar kapağı kapatılır. Ara ara karıştırılır. Etin cinsine göre 1 bardak kaynamış su daha eklenebilir. Et suyunu çekip yağına dönünce. Tuz, baharatlar katılır 5, 6 dakika kavrulur. Pişen et kapağı kapalı olarak dinlendirilir. Bu arada ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile jülyen doğranmış biberler isteğe bağlı soğanla birlikte sotelenir. Etlerle karıştırılır. Lokum yumuşaklığında et sotemiz hazır. Bu tarifi ısrarla denemenizi tavsiye ederim. AFİYETLER OLSUN
COMMENTS