Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 30dk Pişirme 30dk Kek Kalıbında Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Pilav için; 100 gr kuşbaşı et 1 su bardağı...
$show=label
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 30dk
- Pişirme 30dk
Kek Kalıbında Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
Pilav için;
- 100 gr kuşbaşı et
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı/margarin
- 1/2 kavanoz garnitür
- Kuş üzümü
- Fıstık
Hamuru için;
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı/margarin
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 kabartma tozu
Kek Kalıbında Perde Pilavı Tarifi Yapılışı
Dolaba yumruk kadar koyduğumuz kuşbaşı etlerden bir cezvede haşlayın. 1 su bardağı pirinci 2 yemek kaşığı tereyağı/margarin ve haşladığımız etin suyuyla pişirin ama azıcık diri olacak. Eti içine karıştırın ve garnitürün yarısını koyun içerisine. İsteğe göre kuş üzümü, fıstık vs. konulabilir.
2 yumurta, 2 yemek kaşığı tereyağı/margarin, 4 kaşık yoğurt, 1 kabartma tozu ve aldığı kadar unu karıştırın. Yaklaşık 3 su bardağı un gidiyor. Bu kalıpta yapmak için hamuru ince uzun açın içine döşeyin,pilavı dökün ve kenarlarını kapatın. 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun
COMMENTS