Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 15dk Kestaneli İrmikli Muhallebi (İçi Balkabaklı) Tarifi İçin Malzemeler İç harcı; 1 dilim balkabağ...
$show=label
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 15dk
Kestaneli İrmikli Muhallebi (İçi Balkabaklı) Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı;
- 1 dilim balkabağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 3 yemek kaşığı ceviz içi
- Yarım paket pastalık bisküvi
Muhallebi;
- 10 tane kestane
- 1 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 1 su bardağı tepeleme irmik
- 1 yemek kaşığı margarin
Kestaneli İrmikli Muhallebi (İçi Balkabaklı) Tarifi Yapılışı
Merhaba,Kışın en güzel iki lezzetlisi kestane ve balkabağını nasıl bir araya getirip tatlı ama hafif birşeyler deneyebilirim diye epey detaylı tarif araması yaptım, sonra içimden bi sezi bunu yapmamı söyledi ikizler burcu kadını olarak bunu genelde yaparız Annem beğendiği için tereddütsüz paylaşıyorum .
Önce balkabağını soyup ince ince dilimleyelim ,şeker ve bir bardak suyla iyice pişirelim. Soğuyunca içine bisküvi, ceviz ve hindistan cevizini ekleyip macun gibi yapalım.Kestanelerin dış kabuklarını soyalım, iç kısmının daha rahat soyulabilmesi için biraz suda bekletmeniz iyi olur. Sonra kestane içlerini doğrayalım, bir bardak su ekleyip haşlayalım, çatalla ezip şeker ve soğuk sütünü ekleyip iyice kaynatalım, İrmiğini ekleyip, en kısık ateşte iyice pişirelim. Kestaneler güzel pişmezse tadı ve kokusu tuhaf oluyor. SOnra margarini de ekleyip bir iki dakika daha pişirince altını kapatalım, yarısını kabımıza alıp üstüne balkabaklı harcı serip diğer yarısını da üzerine döküp, düzeltelim.Soğuyunca servis edelim.Afiyet olsun
COMMENTS