Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 5dk Pişirme 10dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 10dk
Kolay Ekmek Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım pide (borcamı kapatacak kadar)
- 300 gr kıyma
- Kase dolusu yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Pişirmek için sıvı yağ
- Tuz, karabiber
Kolay Ekmek Kebabı Tarifi Yapılışı
Ekmekler dilimlenip borcama koyulur. Bir tavada kıyma yağ ile pişirilir ve ardından bir kasede salça ile su ve tuz karıştırılıp kıymaya dökülür ve kısık ateşte hafif suyunu çekene kadar pişirilir. Ekmekler 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Yoğurdu ezilmiş sarımsak ve tuz ile karıştırıp ilk sıcağı gitmiş olan ekmeklerin üzerine dökülür. En son olarak kıymayıda üzerine ilave ediyoruz. Bu yemek tabaklara servis edilmesi zor olduğundan direk olarak borcamda çatal ile yenilir.
Deneyeceklere afiyet olsun
COMMENTS