Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 15dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 15dk
Mis Gibi Tavuklu Pilav (Püf Noktalı ) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kadar kemikli tavuk eti
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- İsteğe göre karabiber, pulbiber
Mis Gibi Tavuklu Pilav (Püf Noktalı ) Tarifi Yapılışı
Herkese mutlu akşamlar dilerim.Püf noktalarıyla bir pilav yapalım bu aksam.Öncelikle tavuk bol suda az tuz eklenerek haşlanır. Suyunu pilava katacağız. Ben bütün tavuğun baget ve kanat kısımlarını ayırdım. Kalanını kullandım. Tavuk pişince soğuması için sudan çıkarılır. Soğuyunca kemiğinden ayrıştırılır, küçük küçük parçalanır yani didiklenir. Bir tabakta bekletilir.Pirinç duru suyu çıkana kadar yıkanır.Pilav tenceresine sıvı yağ dökülür. Yağ kızınca pirinç eklenir. Pirinç tane tane olup birbiriyle birleşene kadar yaklaşık 5 dakika kavrulur. Sonra üzerine tavuk suyu eklenir. Biraz tuz ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır. Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir. Mümkünse pilavı hiç karıştırmayın. Suyunu çekene kadar pişirilir. Ocak kapatılır. Hiç karıştırmadan tencerenin üzerine örtü kapatılır. Demlenmesi beklenir. 15 dakika beklenir, kapak açılıp pilav karıştırılır. Tekrar kapak kapatılır. 10 dakika sonra servis edilebilir.Servis etmeden önce didiklenmiş tavuklar biraz sıvı yağda ısıtılır. Kavrulur. İsterseniz baharat eklenir.Servis sırasında bir çorba kasesinin dibine biraz tavuk konulur. Üzerine pilav konulur. Pilav üzerinden biraz sıkıştırılır. Sonra kase, servis tabağına ters çevrilir. Mis gibi tavuklu pilavımız hazır.Afiyet olsun.
PÜF NOKTALARI
Pirincin yıkanması:Pirinci bol suda yıkamak, yani bulanık suyu gidene kadar yıkamak çok önemlidir. Eğer böyle yıkanmazsa lapa olma ihtimali yüksektir.
Yağ miktarı :Az yağ kullanmak pilavın tane tane olmasını engeller.
Pirincin kavrulması: Pirinci acele etmeden güzelce kavurmak önemlidir. Bu da tane tane olmasını sağlar.
Mutlaka sıcak su eklenmelidir.
Eklenen su miktarı pirinçe göre farklılık gösterebilir.
Ocak:Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmek gerekir.
Limon :Pilavın beyazlığını arttırır.
Suyunu iyice çektiğini anlamak için bir tahta kaşıkla karıştırmadan dibine bakabilirsiniz.
Pişerken karıştırmamak:İlk suyunu ve tuzunu katınca karıştırabilirsiniz ama sonrasında karıştırmayınız.
Piştikten sonra karıştırmamak:Ocağı kapatınca asla pilavı karıştırmayın. Güzelim pilav lapa olur.
15 dakika bekledikten sonra karıştırabilirsiniz.
COMMENTS