$show=label

Mis Gibi Tavuklu Pilav (Püf Noktalı )

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 15dk ...

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 15dk

Mis Gibi Tavuklu Pilav (Püf Noktalı ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kadar kemikli tavuk eti
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • İsteğe göre karabiber, pulbiber

Mis Gibi Tavuklu Pilav (Püf Noktalı ) Tarifi Yapılışı

Herkese mutlu akşamlar dilerim.Püf noktalarıyla bir pilav yapalım bu aksam.Öncelikle tavuk bol suda az tuz eklenerek haşlanır. Suyunu pilava katacağız. Ben bütün tavuğun baget ve kanat kısımlarını ayırdım. Kalanını kullandım. Tavuk pişince soğuması için sudan çıkarılır. Soğuyunca kemiğinden ayrıştırılır, küçük küçük parçalanır yani didiklenir. Bir tabakta bekletilir.Pirinç duru suyu çıkana kadar yıkanır.Pilav tenceresine sıvı yağ dökülür. Yağ kızınca pirinç eklenir. Pirinç tane tane olup birbiriyle birleşene kadar yaklaşık 5 dakika kavrulur. Sonra üzerine tavuk suyu eklenir. Biraz tuz ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır. Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir. Mümkünse pilavı hiç karıştırmayın. Suyunu çekene kadar pişirilir. Ocak kapatılır. Hiç karıştırmadan tencerenin üzerine örtü kapatılır. Demlenmesi beklenir. 15 dakika beklenir, kapak açılıp pilav karıştırılır. Tekrar kapak kapatılır. 10 dakika sonra servis edilebilir.Servis etmeden önce didiklenmiş tavuklar biraz sıvı yağda ısıtılır. Kavrulur. İsterseniz baharat eklenir.Servis sırasında bir çorba kasesinin dibine biraz tavuk konulur. Üzerine pilav konulur. Pilav üzerinden biraz sıkıştırılır. Sonra kase, servis tabağına ters çevrilir. Mis gibi tavuklu pilavımız hazır.Afiyet olsun.

PÜF NOKTALARI

Pirincin yıkanması:Pirinci bol suda yıkamak, yani bulanık suyu gidene kadar yıkamak çok önemlidir. Eğer böyle yıkanmazsa lapa olma ihtimali yüksektir.

Yağ miktarı :Az yağ kullanmak pilavın tane tane olmasını engeller.

Pirincin kavrulması: Pirinci acele etmeden güzelce kavurmak önemlidir. Bu da tane tane olmasını sağlar.

Mutlaka sıcak su eklenmelidir.

Eklenen su miktarı pirinçe göre farklılık gösterebilir.

Ocak:Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmek gerekir.

Limon :Pilavın beyazlığını arttırır.

Suyunu iyice çektiğini anlamak için bir tahta kaşıkla karıştırmadan dibine bakabilirsiniz.

Pişerken karıştırmamak:İlk suyunu ve tuzunu katınca karıştırabilirsiniz ama sonrasında karıştırmayınız.

Piştikten sonra karıştırmamak:Ocağı kapatınca asla pilavı karıştırmayın. Güzelim pilav lapa olur.

15 dakika bekledikten sonra karıştırabilirsiniz.

COMMENTS

$hide=mobile

$show=mobile

$show=label

Ad

Aperatifler,258,Baharat Yapımı,4,Bakliyat Yemekleri,91,Balık ve Deniz Ürünleri,85,Bebekler İçin,225,Börek Tarifleri,661,Çikolatalı Tarifler,270,Çocuklar İçin,49,Çorba Tarifleri,447,Çörek Tarifleri,126,Derin Dondurucuda Saklananlar,20,Diğer Tarifler,254,Diyabetik Tarifler,15,Diyet Salata Tarifleri,49,Diyet Tatlı Tarifleri,109,Diyet Yemek Tarifleri,74,Diyet Yemekleri,300,Dolma-Sarma Tarifleri,165,Dondurma Tarifleri,12,Dondurmalı Tarifler,7,Dondurulmuş Yemekler,2,Donut Tarifleri,5,Ekmek Tarifleri,158,Et Yemekleri,1178,Ev Yemekleri,323,Geleneksel Tatlılar,72,Gluten Diyeti Tarifleri,17,Hamur İşi Tarifleri,1,Hamurişi Tarifleri,2010,Helva Tarifleri,132,İçecek Tarifleri,220,Kahvaltılık Tarifler,407,Kanepe Tarifleri,1,Kebap Tarifleri,128,Kek Tarifleri,1006,Kırmızı Et Yemekleri,142,Kış Hazırlıkları,8,Kızartma Tarifleri,126,Kiş Tarifleri,15,Komposto Tarifleri,7,Köfte Tarifleri,303,Krep Tarifleri,66,Kurabiye Tarifleri,1072,Lokum Tarifleri,41,Makarna Tarifleri,177,Mantı Tarifleri,67,Meyveli Tatlılar,96,Meze Tarifleri,115,Pasta Tarifleri,863,Pide Tarifleri,64,Pilav Tarifleri,163,Pizza Tarifleri,155,Poğaça Tarifleri,591,Reçel Tarifleri,33,Sakatat Yemekleri,39,Salamura Tarifleri,2,Salata & Meze & Kanepe,676,Salata Tarifleri,499,Sandviç Tarifleri,18,Sebze Yemekleri,703,Sıcak Dolma-Sarma Tarifleri,65,Sıcak İçecekler,116,Soğuk İçecekler,97,Sos Tarifleri,47,Sulu Yemek Tarifleri,41,Süt Ürünleri,56,Sütlü Tatlılar,618,Şerbetli Tatlılar,377,Tarifler,12133,Tart Tarifleri,83,Tatlı Kurabiyeler,815,Tatlı Tarifleri,3701,Tavuk Yemekleri,423,Turşu Tarifleri,23,Tuzlu Kurabiyeler,184,Yumurta Yemekleri,20,Zeytinyağlı Dolma-Sarma Tarifleri,66,Zeytinyağlı Tarifler,105,
ltr
item
Mükemmel Yemek Tarifleri: Mis Gibi Tavuklu Pilav (Püf Noktalı )
Mis Gibi Tavuklu Pilav (Püf Noktalı )
https://drive.google.com/uc?export=view&id=0B1NgWo4a369NS3R3RGJvVE1HRlk
Mükemmel Yemek Tarifleri
https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/2017/03/mis-gibi-tavuklu-pilav-puf-noktal.html
https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/
https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/
https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/2017/03/mis-gibi-tavuklu-pilav-puf-noktal.html
true
6018765010358273471
UTF-8
Tüm Tarifleri Yükle Başka Tarif Bulunamadı Tümü Devamı Cevapla Cevap İptal Sil By AnaSayfa Sayfalae Tarifler Tümü İlginizi Çekebili Tag Arşiv Ara Tüm Tarifler İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfa Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzrt Sal Çar Per Cum Cmrt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şub Mar Nis May Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Şu Anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftada önce Takipçiler Takip et Bu İçerik Özeldir Kilidini açmak için lütfen paylaşın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız