Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 10dk Pişirme 45dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 45dk
Patlıcanlı Kebap (Gaziantep) Tarifi İçin Malzemeler
- 7 patlıcan
- 500gr dana+kuzu kıyma
- 4-5 domates
- 4-5 yeşil biber
- Tuz
- Karabiber
Patlıcanlı Kebap (Gaziantep) Tarifi Yapılışı
Hazırlanması çok pratik ve gösterişli bir yemek tarifi
İlk önce patlıcanları güzelce yıkayalım ve üç parmak genişliğinde keselim. Kıymayı damak tadınıza göre tuz de karabiberli harmanlayıp, parça parça koparıp, kestiğimiz patlıcanların arasına köfteleri fazla sıkmadan aralarına yerleştirmek suretiyle istediğimiz bir tepsiye dizelim. Fırın tepsisine dizdiğimiz patlıcanların tepsisine yaklaşık bir su bardağı kadar soğuk su dökelim dikkat etmemiz gereken husus çok soğuk olmayacak haşlama bir patlıcan olmasın,dibinde bir parmak en fazla. Patlıcanların üzerine de tuz serpiştirelim.200 derecelik fırına yerleştirelim ve patlıcanlar yumuşayana kadar pişirelim, yaklaşık 35 dakika falan sürüyor. Patlıcanları bastıralım zaten bu ara evi inanılmaz güzel bir koku olacak piştiğini anlayacaksınız, o noktada tepsiyi fırından çıkarıp, dörde veya ikiye kestiğimiz domatesleri ve ister tüm ister yarım biberleri tepsimize bırakalım. Tekrar fırına verelim ve domatesler,biberler kızarınca yemeğimiz hazırdır. Hemen fırından çıkarmayalım, üzerine bir tepsi kapatıp, terletelim, yaklaşık beş 10 dakika yeter. Yanına soğuk bir ayranla ve lavaş ekmekle inanılmaz güzel olur, şimdiden afiyet olsun.
COMMENTS