Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 20dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 20dk
Pazı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bağ pazı yaprağı
- 1 litre et suyu
- 1 lt su
- 2 yemek kaşığı tel şehriye
- Tuz, karabiber
Terbiyesi için;
- 1 limon suyu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
Pazı Çorbası Tarifi Yapılışı
1 litre su ve 1 litre et suyunu tencereye koyup, kaynatalım. Üzerine şehriyeleri de atalım,bir yandan terbiyesini hazırlayalım. Un, yoğurt ve limon suyunu çırpalım, taneli kalmasın.Şehriyeler pişmeye yakın terbiyeyi tencereye karıştırarak dökelim ve 5 dakika piştikten sonra ince olarak kıydığımız pazı yapraklarını atalım tencereye. Tuzunu, biberini ekleyip, ocağı kapatalım,çorbamız servise hazır.
Ufak bir not; Terbiyeli çorbalarda tuz en son koyulmalıdır, kesilmesin çorba diye. Tercih ederseniz üzerine tereyağlı nane kızartıp, dökebilirsiniz.Afiyet şifa olsun.
Not: Bu tarifte Filiz Makarna reklam çalışması vardır. Tarif için bu marka ürün kullanmak şart değildir.
COMMENTS