Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 5dk Pişirme 15dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 15dk
Pirinç Keki (Kore) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç unu
- Yarım su bardağı su
- Tuz (isteğe göre)
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
Pirinç Keki (Kore) Tarifi Yapılışı
Unu, tuzu(1 çay kaşığını geçmesin) ve suyu bir kapta yoğurun. Su dolu tencerenin üstüne delikli süzgeçlerden koyun. Su kaynadıktan sonra altına pişirme kağıdı koyduğunuz hamuru süzgecin içine koyup üstüne kapak kapatın (küçük bir yerden açık kalsın veya fotoğraftaki kapak gibi bir yerinde delik olursa iyi olur) Ara ara hamuru ters çevirerek pişirin. Hamur yumuşayıp ele yapışır kıvama geldiğinde yağ döktüğünüz kesme tahtasında sert bir şeyle hamuru dövün. Daha sonra elinizle rulo sekline getirip istediğiniz uzunlukta kesin. Pirinç keklerinizi istediğiniz sosla tatlandırarak yiyebilirsiniz.
COMMENTS