Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 15dk Pişirme 20dk Şehriyeli İran Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı pirinç 1 su bardağı şehriye 1,5 su ...
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 20dk
Şehriyeli İran Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı şehriye
- 1,5 su bardağı yağ
- Tuz
- Tavuk bulyon
Şehriyeli İran Pilavı Tarifi Yapılışı
Merhaba. Tane pilav yapmanin püf noktalarini söyliyeyim1. Yağda pirincimizi iyice kızartın karıştırın2. Suyu her zaman yemek kaşığının başına kadar seviyesi olsun3. Yemekten yarım saat önce yapın.Çünkü dinlenen pilav her zaman lezzetli ve tane olur.
Öncelikle pilavımızı iyice yıkıyoruz, 3 kere hatta. Ardindan tenceremize yağımızı ilave ediyoruz. Sonra şehriyelerimizi kızartıyoruz. Ardından yıkadığımız pirinci ilave ediyoruz ve 1 yemek kaşığı tuz ilave ediyoruz. Ardından sıcak suyumuzu dökmeden, bir kaba tavuk bulyonu eritiyoruz. Sonra suyumuzu ve tavuk bulyonu döküyoruz .(Bu pirinç çok su istediği için fazla su koydum.) Kaynadıktan sonra hazır. Afiyet olsun
Not: Bu tarifte Filiz Makarna reklam çalışması vardır. Tarif için bu marka ürün kullanmak şart değildir.
COMMENTS