Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 40dk Pişirme 25dk Snitzel Tarifi Yanında Pirinç Pilavı, Patates Püresi,Salata İçin Malzemeler Snitzel için: 1 p...
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 40dk
- Pişirme 25dk
Snitzel Tarifi Yanında Pirinç Pilavı, Patates Püresi,Salata İçin Malzemeler
Snitzel için:
- 1 paket tavuk göğsü (benim pakette 3 tane vardı)
- 2 adet yumurta
- (1 çay kaşığı kekik, tuz )
- 4-5 yemek kaşığı un
- (1 çay kaşığı kimyon, tatlı kırmızı toz biber, tuz)
- 4-5 yemek kaşığı galeta unu
- (1 çay kaşığı tuz)
- Sıvı yağ
- ( hepsine tuz kullanmamın nedeni tuzu belli olmuyor damak tadınıza bağlı)
Pirinç pilavı için:
- 1, 5 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı arpa şehriye
- 1 tatlı kaşığı tuz
Patates püresi için:
- 5- 6 adet patates
- 4 su bardağı sıcak su
- 5 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı margarin / tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- İsteğe bağlı karabiber ( ben kullanmadım)
Salata için:
- 1 adet domates
- 1 adet salatalık
- 1 adet havuç
- 3 yemek kaşığı mısır
Snitzel Tarifi Yanında Pirinç Pilavı, Patates Püresi,Salata Yapılışı
Selamın Aleyküm. Ilk önce snitzel den başlayalım tavuk göğsünü ince ince kesiyoruz yani bir elimizle üsten tutuyoruz bıçak ile ince şerit halinde olacak. üsteki malzemeleri yani unu, tuzu, kırmızı toz biberi ve kimyonu bir tabağın içinde karıştırıyoruz. Yumurtayı ,kekiği ve biraz tuzu başka bir tabağın içinde çırpıyoruz. Ve galeta ununu ve biraz tuzu da başka bir tabakta karıştırıyoruz. önce una sonra yumurtaya ve son olarak da galeta ununa batırıp bol Sıvıyağ kızartıyoruz.
Patates püresi için:patatesleri soyuyoruz ve büyük doğruyoruz (ben düdüklü kullandım siz normal tencerede de yapabilirsiniz)haşlıyoruz ve uygun bir tencerede eziyoruz sıcak kalması için ve tuzunu ve sütünü ekliyoruz son olarak da margarin/ tereyağ ekleyip iyice karıştırıyoruz ağzını kapatıyoruz. Pirinç pilavı hazırlıyoruz salatayı da hazırlıyoruz
Uygun bir tavaya sıvıyağ alıyoruz ve şehriyeyi ekleyip kavuruyoruz sonra güzelce yıkadığımız pirinçleri ekliyoruz sonra iyice kavuruyoruz tuz ekleyip kavuruyoruz ve su ekleyip pişene kadar kapağını açıp karıştırmıyoruz pişene kadar.
Salata malzemeleri iyice yıkıyoruz sonra güzelce doğruyoruz bir uygun kaba alıp tuz, Sıvıyağ ve ben nar ekşisi kullandım ve karıştırıyoruz.
Afiyet olsun
Not: Bu tarifte Filiz Makarna reklam çalışması vardır. Tarif için bu marka ürün kullanmak şart değildir.
COMMENTS