Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 25dk Pişirme 1 saat Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler 1 kg yaprak sarma 600 gram baldo pirinç 3 adet soğan 3 ...
$show=label
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 25dk
- Pişirme 1 saat
Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg yaprak sarma
- 600 gram baldo pirinç
- 3 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kasığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Nane
- Karabiber
- Kimyon ve maydanoz
- Zeytinyağ
Not ; Ölçüler 1 kilo yaprak içindir.
Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı
Soğanlar ve sarımsak minik doğranır, zeytinyağında kavrulur. Ardından salçalar eklenir, birazda böyle kavurulur. Sonra yıkayıp, süzdüğümüz pirinci ekleriz. Kavurduktan sonra tüm baharatları ekleriz üzerine 2 yada 2, 5 su bardağı su ekleriz, hafif pişiriri ve sonra demlemeye bırakırız. En son doğranmış maydanozları ekleriz ve yaprakları güzelce sararız. Tencereye dizilir, üzerine yaprak koyup sarmaları kapatarız. Limon dilimleriz ve üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleriz ,üzerine porselen bir tabak koyup bir taşım kaynatırız ve sonra ocağın altını kısarız. 1 saat kısık ateşte pişiririz. (En son bakarız içerisindeki suyu da süzeriz. )1 gece beklerse tencerede daha lezzetli oluyor.)
Yapicaklara kolay gelsin.
COMMENTS