Kaç Kişilik 12-14 Yemişli P...
$show=label
- Kaç Kişilik 12-14
Yemişli Pilav (Evde Kuzu Tandır) Tarifi İçin Malzemeler
Etin Malzemeleri;
- 1 orta boy kuzu(büyük parçalar halinde parçalanmış)
- 200 gr kuyruk yağı
- 1 kilo su
- 2 yemek kaşığı tuz
Kuruyemişli Pilav Malzemeleri;
- 1 kilo pirinç
- 1 kilo etin suyu
- 150 gr tereyağı
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı çiğ badem
- 1/2 su bardağı çam fıstığı
- 1/2 su bardağı yer fıstığı
- 1/2 su bardağı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı tarçın
- 3 tatlı kaşığı tuz
Yemişli Pilav (Evde Kuzu Tandır) Tarifi Yapılışı
İlk önce kızgın tavada kuyruk yağlarını eritiyoruz. Kızmış yağda etleri mühürlüyoruz. Derin bir tencerede büyükten küçüğe kadar mühürlediğimiz etleri sıralıyoruz. 1 kilo kaynamış suyu etlerin üstüne gezdiriyoruz. Daha sonra etlerin üstünü yağlı kağıtla kapatıyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp üstüne ağır bir cisim koyuyoruz ve kısık ateşte hiç karıştırmadan 4 saatte tandır tadında etiniz hazır. (Et kaynadıktan sonra maksimum 2 saat sonra tuzumuzu ilave ediyoruz.)Pilav Tarifi:Önceden yıkayıp ısladığımız pirinçleri süzüyoruz. Yağımızı tavaya koyup pirinçleri kavuruyoruz. Kavrulan pirinçlerin üstüne tuzunu, tarçını, kuş üzümünü ve et suyunu üzerine gezdirip karıştırıp, kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Bir tarafta ısladığımız kuru yemişlerin kabuklarını soyup 1 yemek kaşığı tereyağıyla kavuruyoruz. Pişen pilavı servis yaparken kavurulan yemişleri üzerine gezdiriyoruz.Pilavın üstüne de etleri servis yapıyoruz.
COMMENTS