Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 5dk Pişirme 25dk Balparmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Yarım paket margarin (oda sıcaklığında) Yarım su bar...
$show=label
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 25dk
Balparmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- 1 su bardağı irmik
Şerbet için;
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Balparmak Tatlısı Tarifi Yapılışı
İlk olarak şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Un Hariç tüm malzemelerimizi ekleyip güzelce çırpıyoruz. Yavaş yavaş unumuzu ekleyip kulak memesine gelene kadar yoğuruyoruz, resimde yaptığım şekil yapıp irmiğe bulayıp yağlanmış fırına tepsisine dizip, 180 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşmesini bekliyoruz. Fırından çıkarıp şerbeti üzerine döküp soğumasını bekliyoruz, buz dolabında 2 saat bekledikten sonra afiyetle servis edebilirsiniz.
COMMENTS