Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 40dk Pişirme 55dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 40dk
- Pişirme 55dk
Dolma-Sarma Tarifi (Şırnak Usulü) İçin Malzemeler
- 3 su bardağı kadar baldo pirinç,
- 1 demet maydanoz
- 1 büyük boy soğan
- 2 adet biber
- 2 adet domates
- 6 -7 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- 250 gram kadar kırmızı et
- 1,5 su bardağı tane sumak
- Sıvı yağ
- Tuz, pulbiberi, karabiber ve limontuzu
Dolmalıklar için;
- Dolmalık biber
- Patlıcan
- Kabak
- Asma yaprağı ve isteğe göre bir kaç adet orta boy soğan (Pazı yaprağı veya lahana yaprağı)
Biz renkli ve çeşitli olsun diye hepsinden yapıyoruz ama bu defalık bulamadığım için sadece asma yaprağı kullandım sarmalarda. Pazı kullanacaksanız saplarından ayırıp sıcak suya basarak yapabilirsiniz. Lahanadan ekleyecekseniz de lahanaları suda çok Yumuşatmadan haşlayıp sarma yapabilirsiniz. Soğan sarmalarımız meşhurdur
Dolma-Sarma Tarifi (Şırnak Usulü) Yapılışı
Hanımlar merhabalar. Görüp görebileceğiniz en muazzam karışık dolma-sarma tarifini sizinle paylaşacağım. Çok yer dolaştım ama bizimki gibisini gerçekten görmedim. Öğle yemekli misafirimizin olmazsa olmazıdır. Sarma ve dolmayı ayrı yapmayız.Sakın kaçırmayın bu tarifimi Öncelikle tane sumağımızı sıcak suya bir tutam tuz ekleyerek bekletelim eksisini bıraksın. Saha sonra sarmalar için hangi yaprağı kullanacaksak hazırlayalım. Ve ufak boy soğanlarımızı yarıp sıcak suda haşlayalım. Daha sonra bolca yağda salçamızı kızartıp baharatlarımızı ve tuzumuzu atalım. Salçayı ciğ salça tadı olmasın diye ben kızartıyorum. Bu da tercihinize bağlı. Daha sonra iç harcımız için maydanoz 1 büyük boy soğan sivribiber kırmızı et ve dometesimizi ufak ufak doğruyoruz. Daha sonra salçamızla iyice harmanlıyoruz. Son olarak pirinçimizi de ekleyip iyice karıştırıyoruz. Bu yemeğin püf noktası iç harcının yağının ve salçasının az olmaması. İç harcımız hazır. Dolmalıklarımızın içini oyduktan sonra doldurabiliriz. Biz iç harcının içine oyduğumuz dolmalıkların içini de doğruyoruz lezzet katıyor ve ziyan olmuyor. Buda tercihinize bağlı.Dolmalıklarımızı doldurup büyük pizza tenceresine sırasıyla önce dolmaları sonra sarmaları yerleştirelim. üstüne bir tutam tuz serpip sumağın üstüne koyduğumuz sudan azar azar ekleyelim. Sulu olmasını istiyorsak tam pişme esnasında geldiğinde de tekrar su ekleyelim. Biz salçalı sulu ve eksi severiz. Siz malzemeleri tercihinize bağlı azaltabilirsinizçok seveceğinize eminim. Pizza tenceresinde dolma kalıp gibi düzenli ve muazzam olur.Afiyet bal olsun
COMMENTS