Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 15dk Pişirme 20dk Enginar Yatağında Kremalı Mantar Tarifi İçin Malzemeler 6 adet enginar 250 gr mantar 1 kutu k...
$show=label
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 20dk
Enginar Yatağında Kremalı Mantar Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet enginar
- 250 gr mantar
- 1 kutu krema
- Yarım demet dereotu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
- 1 diş sarımsak
- Yarım limon
- Kaşar peyniri
Enginar Yatağında Kremalı Mantar Tarifi Yapılışı
Enginarlarımızı oyup temizledikten sonra limonlu su ile orta sertlikte (Çatal batacak şekilde)pişiriyoruz. Enginarlarımız pişerken mantarlarımızı doğrayıp 2 yemek kaşığı yağ ile kavuruyoruz. Pişen mantarımıza kremamızı ve dereotunu ekliyoruz. Yaklaşık 1 çay bardağı kaşar peynirimizi ekliyoruz. Baharatlarımızı da ekleyip kıvam alana kadar yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz. Enginarlarımızı yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına alıyoruz. Üzerlerine 1 yemek kaşığı yağ ve sarımsak ile hazırladığımız sosu sürüyoruz. Mantarlı harcı dolduruyoruz. üzerlerine birer dilim kaşar peyniri koyup 190 derecede koşarlar kızarana kadar fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
COMMENTS