Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 20dk Pişirme 45dk Fırında Kokoreç Tarifi İçin Malzemeler 1 adet hazır kuzu bağırsak 2 domates 2 yeşil biber 2 k...
$show=label
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 45dk
Fırında Kokoreç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet hazır kuzu bağırsak
- 2 domates
- 2 yeşil biber
- 2 kırmızı biber
- 2 patates
- Taze soğan
- Taze sarımsak
Sosu için;
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- Su
Fırında Kokoreç Tarifi Yapılışı
Öncelikle almış olduğunuz bağırsağı 20- 25 dk kaynar suda haşlayın. Daha sonra tuzlu soğuk suda yarım saat bir saat kadar bekletin iyice temizlensin. Derin bir kase içerisine bir su bardağı kadar suda salça, kimyon, karabiber, toz biber ve tuzu karıştırıp sos elde edin. Diğer sebzeleri normal boylarda keserek üzerine koymak için hazırlayın. Daha sonra bağırsağı 2 parmak genişliğinde dilimleyin ve fırın tepsisine önce patatesleri sonra üzerine bağırsağı ve sebzeleri ve en sonda sosu döküp önceden ısıtılmış 200 derecede 40 45 dk pişirin. Afiyet olsun.
COMMENTS