Kaç Kişilik 10-12 Hazırlama 20dk Pişirme 45dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 45dk
Hazır Yufkadan Fındıklı Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Çeyrek limon
- 10-15 yaprak hazır baklavalık yufka
- 250 gram tereyağı
- Çekilmiş fındık
Hazır Yufkadan Fındıklı Burma Baklava Tarifi Yapılışı
İlk önce şeker ve suyu ocağa koyalım. Şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Kaynamaya başlayınca altını kısıp limonu ekleyelim. 5 dk kadar kaynatıp soğumaya bırakalım.Bir yaprak yufkayı açalım. Eritilmiş tereyağını tüm yüzeye sürelim ve çekilmiş fındıktan koyalım. İnce baklava oklavası ile saralım ve iki ucundan tutup ortaya doğru sıkalım. Şeklini verince oklavadan sıyırarak tepsiye dizelim. Her yufka yaprağına aynı işlemi uygulayalım. Kalan tereyağını tekrar ısıtıp sıcak bir şekilde üstüne dökelim. 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika kızartalım. Fırından çıkarıp 5-10 dakika sonra soğuk şerbeti dökelim. Afiyet olsun :) ;)
COMMENTS