Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 1 saat Keşkek (Çorum-İskilip Usulü) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı keşkeklik buğday (Aşurelik)...
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 1 saat
Keşkek (Çorum-İskilip Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı keşkeklik buğday (Aşurelik)
- Yarım su bardağı nohut
- Yarım su bardağı fasulye
- Yarım kilo tavuk göğüsü
- 1 adet orta boy soğan
- 1, 5 yemek kaşığı salça
- 1 tane tavuk bulyon
- Tuz ve pul biber
Üzeri için:
- Tereyağı
- Toz kırmızı biber
Keşkek (Çorum-İskilip Usulü) Tarifi Yapılışı
Yarım su bardağı nohut yarım su bardağı fasulye 1 gece önceden suya ısladım.Ertesi gün 1 soğanı yağda kavurdum 1 yemek kaşığı salça ekledim.1 su bardağı keşkeklik buğdayı yıkayıp içine koydum.Ben haşlanmış tavuğu keşkek pişince içine koyup karıştırdım siz içine isteğinize göre tavuk veya kemikli et koyabilirsiniz.Sonra ısladığım nohut ve fasulyeyi içine koydum.Tuz ve pul biber isterseniz bir tane bulyon atın üstünü 4 parmak geçecek kadar su koydum.Düdüklü kaynamaya başladıktan sonra 45 dk 1 saat arası kısık ateşte pişti düdüklüyü açınca isterseniz tahta bir kaşıkla biraz ezer gibi karıştırın daha kıvamlı oluyor. Servis yapacağım zaman da tereyağ eritip içine kattığım toz kırmızı biber karışımını tabakların üstüne gezdirdim.
COMMENTS