Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 25dk Pişirme 30dk Patlıcan Kapama Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için(kıyma harcı); 2 adet soğan 3 adet domat...
$show=label
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 25dk
- Pişirme 30dk
Patlıcan Kapama Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için(kıyma harcı);
- 2 adet soğan
- 3 adet domates
- Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
- Yarım kilo kadar kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş Sarımsak
- Maydanoz(ArzuyaGöre)
- Tuz Karabiber Pulbiber
- Orta boy Patates
Kaplamak için ;
- Uzun boy 1 kg kadar patlıcan
- Domates
Patlıcan Kapama Tarifi Yapılışı
Evet arkadaşlar öncelikle iç harcımızı yapalım bu harcımız karnıyarık yaparken kullandığımız iç harcıyla aynı şekilde yapılıyor. Öncelikle kıymamızı tavamıza alalım çok az sıvı yağ ile o tavada ısınırken soğanlarımızı küçük küçük kare doğrayalım ve tavamıza alalım. Kıyma ,soğan kavuralım renkleri pembeleşince kabuğu doğranmış kare kare kesilmiş domateslerimizi dökelim tekrar karıştıralım ardından salçamızı ve sarımsaklarımızı(ince ince kesilmiş) ilave ediyoruz sonrasında baharatlarımızı dökelim tadı yerine gelip piştiğini anladığınızda ocaktan almaya yakın ince doğranmış maydanozları ilave edelim ve harcımız hazır.
Ve sonrasında pateteslerimizi yuvarlak ince şekilde doğrayalım, patlıcanıda uzun uzun keselim. Bu ikiliyi kızgın yağda kızartıyoruz ve peçete serilmiş tabağa alıyoruz.
Gelelim borcamımıza dizmeye bunu aşağıda görselerde gösterdiğim gibi yapabilirsiniz sonrasında biten yemeğimizin üstüne salçalı su yapıp çok fazla olmamak şartıyla göz kararı dökelim sonrasında firınınıza alın kontrollü bir şekilde pişirelim yaklaşık 40/45 dk sürer (bazıları önceden kızartmaz patetesleri direk dizer tabağına ama ben hepsini kızartıp fırına atıyorum hem daha iyi tat alıyor hem daha iyi pişiyor) Ve maydanoz ,domates yardımıyla fırından çıkan yemeğinizi süsleyebilirsiniz dilediğiniz gibi (servis edilişi çok pratik ve çok kolaydır)
AFİYET ŞİFA OLSUN İNŞALLAH
COMMENTS