Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 1 saat 30dk Pişirme 30dk Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt 2 su bardağı ılık...
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 1 saat 30dk
- Pişirme 30dk
Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1, 5 yemek kaşığı tuz
- 1, 5 yemek kaşığı kuru maya veya bir paket yaş maya
- 2 yumurta birinin sarısı üstüne
- 2 su bardağı tam buğday unu kalan unu beyaz undan kullanalım yaklaşık 8 bardak olacak toplamda
- içine istediğiniz malzemeyi kullanın ben peynir koydum
Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi Yapılışı
Su, süt, yağ, tuz, şeker ve mayayı on dk mayalandıralım. Üzerine iki bardak tam buğday unu koyalım. Yavaş yavaş beyaz unu da ilave edelim. Ele yapışmayan yumuşak hamuru sıcak ortamda mayalandıralım. Mayalanan hamuru ister boş halde ister iç harcı koyarak kapatalım. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpelim yarım saat da tepsi mayası aldıktan sonra önceden ısıtılmamış 200 derece fırında kontrollü olarak pişirelim. Üzeri kızarınca fırından alıp üzerine temiz bez örtüp dinlendirilir. Sonra servis edelim. Afiyet olsun.
COMMENTS