Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 30dk Pişirme 10dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 30dk
- Pişirme 10dk
Tavuk Kalamar (Tadına Doyum Olmayan) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kadar tavuk göğsü
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığından daha az kimyon
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Sosu için :
- 1 şişe maden suyu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 yumurta
- 5 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
Tavuk Kalamar (Tadına Doyum Olmayan) Tarifi Yapılışı
Tavuklar parmak kalınlığında orta uzunlukta olacak şekilde kesilir. Baharatlar ezilmiş sarımsak ve tuz eklenip iyice harmanlanır. En az 3 saat dolapta dinlendirilir. Geçelim sosuna bunun için yumurta ve soda iyice çırpılır. Un tuz ve karbonat eklenip pürüzsüz olana kadar çırpılır. Tavuklar eklenip iyice karıştırılır 15 dakika bekletilir. Kızartma tavasına yağ alınır. Yağ kızdığında tavuklar kızartılır. Yanına sos yaparak da tüketebilirsiniz
COMMENTS