Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 20dk Pişirme 45dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 45dk
Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 5 çorba kaşığı sıvı yağ
- 6 adet kemiksiz incik
- 1 buçuk su bardağı pirinç
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 3 su bardağı su
Tavuk Kapama Tarifi Yapılışı
Pirinçlerimizi tuzlayıp ıslatırız bekletebildiğimiz kadar suda bekletiriz.Tencereye temizlediğimiz tavukları yerleştirip üzerine 4 su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakırız.10 dk sonra üzerindeki sudan 2 su bardağı ayırırız kalan su ile haşlanmaya devam eder tavuklar su çok azalırsa su ilave edebilirsiniz. Tavukların haşlandığından emin olduktan sonra başka bir tencerede sıvı yağımızı dökeriz üzerine suyunu süzüp yıkadığımız pirinçleri, tuzu ve karabiberi ekleyip bir kaç tur dondururuz.Borcamımıza pirinçimizi alt tabana iyice yayarız tavukları da üzerine yerleştirip ilk önce tavuk suyunu dökeriz. 180 derecede yarım saat suyunu çekmesini sağlarız. Pirinç diri olacaktır üzerine tekrar kaynamış su ilave edip hem hacimlenmesini hemde pirinçlerin pişmesini sağlarız. Üzerine tekrar su ilave ettikten sonra 15 -20 dk daha fırında pişirip servise hazır hale gretiririz. Afiyet olsun:)
COMMENTS