Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 15dk Pişirme 20dk Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı aşurelik buğday 2 su bardağı süzme yoğurt 1...
$show=label
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 20dk
Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nane
- 5_6 su bardağı su
Üzeri için :
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Tuz
Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı
Aşurelik buğday haşlanır. Üzerine 3_4 su bardağı sıcak su ilave edilip kaynamaya bırakılır. Bu arada da süzme yoğurda 1_2 su bardağı su ile yumurta, nane ve un ilave edilerek blender ile pürüzsüz bir kıvam aldırılır. Kaynayan buğdayın suyundan yoğurtlu karışıma bir iki kepçe ilave edip alıştırıp daha sonra yoğurt tencereye ilave edilir ve sürekli katıştırılarak kaynaması beklenir. Bu arada tuz çorba piştikten sonra arzuya göre ilave edilir. Ayrıca karıştırırken tahta kaşıkla ve tek yöne karıştırmak kesilme riskini azaltır. En son tereyağ ve baharatlar ile sos hazırlanıp çorbaya ile edilir. Çorbanın kıvamı malzemelere göre koyu olabilir. İstenilen kıvama sıcak su katılarak ulaşılabilir. Ayrıca dileyen süzme yoğurtsuz yapabilir. Normal yoğurt da miktarını 3 bardak gibi kullanmak gerekir.
AFİYET OLSUN.
COMMENTS