Kaç Kişilik 12-14 Hazırlama 15dk Pişirme 20dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 20dk
Portakal Soslu Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr kadayıf (eğer hazır kızarmış kullanacaksanız 200 gr. Yeterli)
- 100 gr tereyağ veya margarin
- 3 yemek kaşığı şeker
Muhallebi için;
- 5 bardak süt
- 4 yemek kaşığı un
- 7 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 paket vanilya
Portakallı sos için;
- 2 su bardağı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
Portakal Soslu Muhallebili Kadayıf Tarifi Yapılışı
Önce yağımızı tavada eritip kadayıflarımızı kavurmaya başlıyoruz. Kadayıflar kavrulduktan sonra şekerimizi ekleyip fırın tepsinizin içine yayıyoruz.Tenceremize yağımızı koyup unumuzu kavuruyoruz (yakmadan hafif sararana kadar) üzerine sütümüzü yavaş yavaş ekleyerek devamlı çırpıyoruz topaklanmaması için. Eğer olursa topaklanırsa blendırdan geçirin. Muhallebi kıvamını aldıktan sonra ocağın altını kapatıp vanilyamızı ekliyoruz. Muhallebimiz ama sıcağını atıp ılımaya döndüğünde fırın tepsinize kadayıfların üzerine yayıyoruz.Muhallebiniz ılırken portakallı sosumuzu hazırlıyoruz. 2 bardak portakal suyunu tencereye alıp içine nişasta ve şekeri ekliyoruz. Jöle kıvamı alana kadar çırparak pişiriyoruz. Onuda bir kenara alıp ılımaya bırakıyoruz. Ilıdıktan sonra onuda muhallebinizin üzerine gezdiriyoruz. 2 saat kadar dolapta beklettikten sonra çıkarıp dilimliyoruz. Dilimlerimizi bir spatula yardımıyla yuvarlayarak rulo haline getiriyoruz. Filimler gözünüze büyük gelirse rulo yaptıktan sonra ikiye bölebilirsiniz üzerine de arzu ettiğiniz çerezi dökebilirsiniz. Ben ceviz kullandım afiyet olsun.
COMMENTS