Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 30dk Pişirme 30dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 30dk
- Pişirme 30dk
Reçelli Kalp Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Un ( yaklaşık 5- 5 buçuk su bardağı)
Üzeri için:
- Pudra şekeri
- Reçel ya da marmelat (ben ahududu reçeli kullandım)
Reçelli Kalp Kurabiye Tarifi Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.Hamurumuzu iki yağlı kağıdın arasına koyup, merdaneyle açıp 2 boy kurabiye kalıbıyla resimdeki gibi sekil verelim. 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim. (kurabiyeler çok çabuk pişiyor kontrollü bi şekilde pişirelim yanmasınlar. Aman dikkatttt. !!!)Fırından çıkınca ortası boş olan kalplerin üzerine pudra şekeri serpelim. Bütün olan kalplerin üzerine reçel sürelim ve ortası boş olan kalplerden üzerine koyalım. Reçelleri yapıp üst üste koyunca toplamda 19 kurabiye çıktı. İşte bu kadar ve hazırrrr
Afiyet Şifa Olsun.
COMMENTS