Kaç Kişilik 12-14 Hazırlama 10dk Pişirme 35dk ...
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 35dk
Ağlayan Pasta (Fırın Tepsisiyle) Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet büyük boy yumurta
- 1. 5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un(kek kıvamı)
- 2 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilin
Keki ıslatmak için:
- 2 su bardağı süt
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti (2 adet)
- 2 su bardağı süt
- Hazır çikolata sosu
Ağlayan Pasta (Fırın Tepsisiyle) Tarifi Yapılışı
Allahın rahmeti bereketi nuru huzuru hepinizin üzerine olsun:)Kalabalık misafire hem doyurucu hem lezzetli güzel bir tarif:)
Öncelikle fırını 170 dereceye ayarlayalım. Yumurta ve şekeri çırpalım, ardından tüm kek malzemelerini ekleyip çırpalım, fırın tepsisini yağlayıp ya da yağlı kağıt koyup yaklaşık 35 dakika pişirelim. O pişerken krem şantiyi sütle çırpalım ve dolaba koyalım. Çikolata sosunu da arkasında yazan süt miktarı kadar sütle ocakta pişirip dolaba koyalım. Fırından çıkan kekin ilk sıcağı çıkınca üzerine kürdanla delikler açalım. 2 su bardağı sütümüzü keke dökelim. Kek tamamen soğuduğunda krem şantiyi sürelim. Ardından çikolata sosunu da dökelim. Resimlerde sosu akan hali dolaba girmedenki hali. Dolaptan sonraki hali ise sosu biraz daha katılaşmış hali diğer resimde olduğu gibi:)Allaha emanet olun:))
COMMENTS