Iğdır ın Ispanaklı Ketesi (Tadı Çok Güzel)
AnaSayfaTariflerHamurişi Tarifleri

Iğdır ın Ispanaklı Ketesi (Tadı Çok Güzel)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 15dk Pişirme 25dk Iğdır ın Ispanaklı Ketesi (Tadı Çok Güzel) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 1, 5 su bardağı...

Evde Nefıs Kıymalı Pide
Kebapçı Pidesi
Bir Ekmekle İki Pide (Hem Pratik Hem Lezzetli)
  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 25dk

Iğdır ın Ispanaklı Ketesi (Tadı Çok Güzel) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1, 5 su bardağı ilik su
  • 0, 5 su bardağı süt ( süt olmazsa 2 su bardağı su kullanalım)
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

İç harcı için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 demek yeşil soğan
  • 2 demet ıspanak (ığdırlılar için salmanca)
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta

Iğdır ın Ispanaklı Ketesi (Tadı Çok Güzel) Tarifi Yapılışı

Hazırlanışı

İlk önce hamurumuzu yapmalıyız. Kasemizin içine 2 bardak unu tepe şeklinde yapıp, içini açalım. Yumurtayı kırıp, üzerine tuzumuzu serpelim. 1 su bardağı su ve süt karışımına, 1 tatlı kaşığı tepeleme kuru mayayı bardağın içinde iyice eritelim. Eridikten sonra kasemize boşaltıp, 1 su bardağı daha ılık suyu ilave edip, iyice karıştıralım. Daha sonra hamurumuz ekmek hamuru kıvamına gelinceye kadar un ilave edip yoğuralım. Daha sonra hamurumuzu mayalanması için yaklaşık 2 saat boyunca ağzı kapalı ya da streçle sarıp, dinlenmeye bırakalım. ** içimizi yapalım simdi. İlk önce yeşil soğanlarımızı beyaz kısımlarıyla yeşil kısımlarını ayırıp ayrı ayrı doğrayalım. Daha sonrada ıspanaklarımızı çok ince doğrayalım. Suyu iyice çekilsin. Tenceremize yarım çay bardağı sıvı yağı, yeşil soğanın beyaz kısımlarıyla üzerine de pul biberi döküp kavuralım. Kavrulmuş soğanlarımızın içine yeşil kısımlarını ilave edip yaklaşık 2 dakika pişirelim. Pişen karışımımıza çok ince doğradığımız ıspanakları ilave edip, üzerinde tuzumuzu serpip, tenceremizin kapağını kapatalım. taki ıspanaklarımızın suyu çıkana kadar suyu çıkmış ıspanaklarımızı gördüğümüz an tenceremizin kapağını açıp, suyu çekilene kadar pişirelim. Ama çok az birşey suyu kalmalı. Ispanakları aşırı pişirmeyelim çünkü fırında da pişecek çok ezilmesin diye çok pişirmeyeceğiz. Pişirdiğimiz ıspanağımız soğuyunca 2 adet yumurtamızı içine kırıp iyice karıştıralım. Mayalanmış hamurumuzu 4 parçaya ayırıp, yuvarlayıp, beze yapalım. Hamurumuzu çok ince olmayacak şekilde açalım. Yaklaşık çapı 30 cm olacak şekilde açalım. Açtığımız hamurumuzun yarısını hazırladığımız içi ilave edip, incecik şekilde yayalım. Daha sonra üzerini kapatıp dilerseniz acıyı çok seviyorsanız pul biber dökebilirsiniz. Serdiğimiz için üzerine daha önceden ısıttığımız fırınımızda 200 derecede yaklaşık 25 dakika pişirelim. Pişen ketelerimizi soğuduktan sonra afiyetle yiyelim.

Ad

Aperatifler,258,Baharat Yapımı,4,Bakliyat Yemekleri,91,Balık ve Deniz Ürünleri,85,Bebekler İçin,225,Börek Tarifleri,661,Çikolatalı Tarifler,270,Çocuklar İçin,49,Çorba Tarifleri,447,Çörek Tarifleri,126,Derin Dondurucuda Saklananlar,20,Diğer Tarifler,254,Diyabetik Tarifler,15,Diyet Salata Tarifleri,49,Diyet Tatlı Tarifleri,109,Diyet Yemek Tarifleri,74,Diyet Yemekleri,300,Dolma-Sarma Tarifleri,165,Dondurma Tarifleri,12,Dondurmalı Tarifler,7,Dondurulmuş Yemekler,2,Donut Tarifleri,5,Ekmek Tarifleri,158,Et Yemekleri,1178,Ev Yemekleri,323,Geleneksel Tatlılar,72,Gluten Diyeti Tarifleri,17,Hamur İşi Tarifleri,1,Hamurişi Tarifleri,2010,Helva Tarifleri,132,İçecek Tarifleri,220,Kahvaltılık Tarifler,407,Kanepe Tarifleri,1,Kebap Tarifleri,128,Kek Tarifleri,1006,Kırmızı Et Yemekleri,142,Kış Hazırlıkları,8,Kızartma Tarifleri,126,Kiş Tarifleri,15,Komposto Tarifleri,7,Köfte Tarifleri,303,Krep Tarifleri,66,Kurabiye Tarifleri,1072,Lokum Tarifleri,41,Makarna Tarifleri,177,Mantı Tarifleri,67,Meyveli Tatlılar,96,Meze Tarifleri,115,Pasta Tarifleri,863,Pide Tarifleri,64,Pilav Tarifleri,163,Pizza Tarifleri,155,Poğaça Tarifleri,591,Reçel Tarifleri,33,Sakatat Yemekleri,39,Salamura Tarifleri,2,Salata & Meze & Kanepe,676,Salata Tarifleri,499,Sandviç Tarifleri,18,Sebze Yemekleri,703,Sıcak Dolma-Sarma Tarifleri,65,Sıcak İçecekler,116,Soğuk İçecekler,97,Sos Tarifleri,47,Sulu Yemek Tarifleri,41,Süt Ürünleri,56,Sütlü Tatlılar,618,Şerbetli Tatlılar,377,Tarifler,12133,Tart Tarifleri,83,Tatlı Kurabiyeler,815,Tatlı Tarifleri,3701,Tavuk Yemekleri,423,Turşu Tarifleri,23,Tuzlu Kurabiyeler,184,Yumurta Yemekleri,20,Zeytinyağlı Dolma-Sarma Tarifleri,66,Zeytinyağlı Tarifler,105,
ltr
item
Mükemmel Yemek Tarifleri: Iğdır ın Ispanaklı Ketesi (Tadı Çok Güzel)
Iğdır ın Ispanaklı Ketesi (Tadı Çok Güzel)
https://drive.google.com/uc?export=view&id=0B5LpVd7yRc6xRWRfazU2dExQQ2M
Mükemmel Yemek Tarifleri
https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/2017/03/igdr-n-ispanakl-ketesi-tad-cok-guzel.html
https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/
https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/
https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/2017/03/igdr-n-ispanakl-ketesi-tad-cok-guzel.html
true
6018765010358273471
UTF-8
Tüm Tarifleri Yükle Başka Tarif Bulunamadı Tümü Devamı Cevapla Cevap İptal Sil By AnaSayfa Sayfalae Tarifler Tümü İlginizi Çekebili Tag Arşiv Ara Tüm Tarifler İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfa Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzrt Sal Çar Per Cum Cmrt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şub Mar Nis May Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Şu Anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftada önce Takipçiler Takip et Bu İçerik Özeldir Kilidini açmak için lütfen paylaşın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız