Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 1 saat Pişirme 25dk ...
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 1 saat
- Pişirme 25dk
İzmirliden Enginar Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet enginar
- 2 bardak pirinç
- Taze soğan
- Dereotu
- Limon
İzmirliden Enginar Dolması Tarifi Yapılışı
Enginarları içlerindeki tüylü kısımları ve kenarındaki yaprakları çıkartarak ayıklıyoruz. Enginarınızın tazeliği ile doğru orantılı olarak uç kısımlarındaki 1 cm gibi bir kısmı kesiyoruz. İçerisini doldurabilmek ve ayıklama işlemini daha iyi yapabilmek için ters çevirip tezgaha vurabilirsiniz. Böylelikle enginar yapraklarının arası doldurulmak üzere açılacaktır. Temizlediğiniz enginarları mutlaka hazırladığınız limonlu suya koyun ki iç kısımları kararma yapmasın. İç harcı için 2 su bardağı pirinçi yıkadıktan sonra taze soğanlarınızı doğrayıp ilave edin. Eğer evde kuru soğan varsa onuda kullanabilirsiniz. Daha sonra 1 demet dere otunu ince ince kıydıktan sonra karışıma ilave edin. 1 adet limon suyu tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra karışımınız artık doldurulmaya hazır. Enginarların önce orta kısmına daha sonrada, yaprakların aralarına gelecek şekilde doldurun. Tencereye ters çevirerek yerleştiriyorum böylelikle her yeri daha güzel pişiyor ve dağılmıyor. Tüm enginarları doldurup tencereye yerleştirdikten sonra limonlu su ilave ederek kısık ateşte pişiriyoruz. Sap kısımlarının kenarındaki sert yerleri keserseniz içerisinden çok lezzetli bir parça çıkacaktır dolmaların yanında bunları da pişirebilirsiniz tadı çok güzel oluyor. Deneyeceklere şimdiden Afiyet Olsun ☺️
COMMENTS