Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 15dk Pişirme 15dk Şehriye Çorbası (Bolvadin Usulü) Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağı arpa şehriye 5 bardak e...
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 15dk
Şehriye Çorbası (Bolvadin Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 5 bardak et suyu veya bulyon ile su
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 120 gr kıyma veya et kavrulmuş
- Karabiber
- Tuz
Üzerine :
- Limon suyu
Şehriye Çorbası (Bolvadin Usulü) Tarifi Yapılışı
Etiniz 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile tavada kavurun.
Tencereye sıvı yağ ve şehriyeyi renk değiştirmeden karıştırarak pişirin.
Salçayı ekleyin biraz kavurun, eti ekleyin ve karabiber ile tuzu ekleyin karıştırın en son suyu ilave edin.
Ara ara karıştırarak 15 dakika pişirin.
Üzerine limon sıkıp servise hazır Çorbanız. Afiyet olsun ☺️
Not: Bu tarifte Filiz Makarna reklam çalışması vardır. Tarif için bu marka ürün kullanmak şart değildir.
COMMENTS