Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 30dk Pişirme 10dk ...
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 30dk
- Pişirme 10dk
Muzlu Magnolia (Petibör Bisküvi İle) Tarifi İçin Malzemeler
Arası İçin;
- Yarım paket petibör bisküvi
- 1 çay bardağı ceviz, fındık, fıstık veya badem
- 3 adet muz
Muhallebisi İçin;
- 1 litre süt
- 3,5 yemek kaşığı nişasta
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Vanilya
Üzeri İçin;
- Toz antep fıstığı
- Çilek ya da muz
Muzlu Magnolia (Petibör Bisküvi İle) Tarifi Yapılışı
İlk olarak belirtmek isterim ki bizim evde çok sevilen bir tatlı oldu. Bazı tarifler de yulaflı bisküvi ile yapılıyor ama ben hem evde sıklıkla bulunan petibör bisküvi ile hem de ceviz badem veya fıstık katarak tadında değişiklik yapmak istedim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Tenceremize unu nişastayı ve şekeri alalım daha sonra onları karıştırıp üzerine sütü ekleyelim orta ateşte kaynayana kadar aralıksız karıştırarak muhallebimizi pişirelim. Bir taşım kaynadıktan sonra içine tereyağını ekleyip ocaktan alalım ve vanilyasını ekleyelim blender ile çekip pürüzsüz hale getirelim. Daha sonra robotta bisküvi ve cevizi çekelim. Tatlımızı servis edeceğimiz kup yada kaselerimize birer kepçe muhallebimizden koyalım. Muzları dilimleyip kaselerin kenarından görünecek şekilde dizelim. Not: Ne kadar muz koyarsanız o kadar güzel oluyor. Daha sonra bisküvi ve ceviz karışımından ekleyip, üzerine tekrar muhallebi koyalım. Bu işlemi kasemiz dolana kadar tekrarlayalım. Buzdolabında soğuyana kadar bekletip servis ederken üzerine toz antep fıstığı serpelim. Tatlımız hazır. Afiyet olsun.
COMMENTS