Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 15dk ...
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 15dk
Kadayıf Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kadayıf
- 200 gr ceviz
Şerbeti için:
- 4 su bardağı su
- 3, 5 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon suyu
Sosu için:
- 6 yumurta
- 2 su bardağı su süt karışımı
Kadayıf Dolması Tarifi Yapılışı
İlk önce şerbet yapılarak soğumaya bırakılır.Kadayıflar avuç içi kadar büyüklükte olacak şekilde uzun uzun alınır. Arasına ceviz konularak sarma gibi kenarları kapatılarak sıkıca sarılır. Ardından süt su ve yumurta karışımı bir kapta yumurtalar iyice çırpılarak karıştırılır. Yağımız ocağa alınıp kızdırılır. Her bir kadayıf sarması karışıma bulanarak yağda kızartılır. Ardından soğuk şerbete atılır. şerbetin içinde 5 dk bekletip tabağa alınır. Kalan şerbeti de üzerine gezdirebilirsiniz.Benim yaptıklarımdan 16 tane çıktı ve biraz büyük oldu siz daha ince yapabilirsiniz.
COMMENTS