Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 25dk Pişirme 20dk ...
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 25dk
- Pişirme 20dk
Yağlı Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya
- 150 ml süt
- Tuz
- Tam buğday unu
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı şeker
Diğer malzemeler;
- Soğan veya varya cücük
- Ispanak
- Peynir
- Zeytinyağı
Yağlı Pide Tarifi Yapılışı
Maya, süt, bir tutam tuz, yumurta ve şeker bir kaba eklenerek çırpılır. Üzerine un yavaş yavaş eklenerek çırpılmaya devam edilir. Hafif sulu bir kıvam şeklinde ağzı kapatılarak en az yarım saat beklenir. Kabaran hamurun üzerine bir miktar daha un eklenerek karıştırılır. Borcam yada tepsiye zeytinyağı dökülür. Üzerine hamur ve peynir eklenir. İsteğe bağlı soğan ve ıspanak hafif kavrulur. Onlarda eklenerek hamurla iyice karıştırılır. Max derecede 20 dakika fırında pişirilir. Fırın ayarları değişiklik gösterebilir. Üzeri kızardığında yağlı pidemiz hazır demektir. İçine siz isterseniz farklı malzemelerlede yapabilirsiniz. Tam buğday unu yerinede normal un konulabilir. Damak zevkinize kalmış.
Afiyet olsun.
COMMENTS